Saturday, March 14, 2015

Монтаж пожежної сигналізації

Система пожежної сигналізації - сукупний комплекс технологічних елементів, які потрібні для своєчасного виявлення загоряння або пожежі, оперативної обробки даних і передачі повідомлення про початок пожежі або повідомлення спеціальної інформації. Налаштування систем пожежної сигналізації дозволяють автоматично включати установки пожежогасіння та протидимний захист. Від якості установки пожежної сигналізації залежатиме безпека життя і здоров'я людей, які працюють в приміщенні, а також збереження цінного майна. Пожежна сигналізація важлива в будь-якій будівлі, будь то споруда промислового, комерційного або житлового призначення. Установка пожежної сигналізації заощадить кошти на ліквідацію збитків, завданих распространившимся полум'ям.

Монтаж пожежної сигналізації може бути проведений як в офісах, так і в приватних будинках. Можлива установка пожежної сигналізації у великих будинках і великих будівельних комплексах.

Які завдання виконує пожежна сигналізація?

- Своєчасне виявлення вогнищ виникнення пожежі;

- Оповіщення декількома способами про виявлення пожежі (телефон, центральний пульт пожежної охорони, сирена і пр.);

- Повідомлення людям всередині об'єкта про пожежу та шляхах евакуації за допомогою систем оповіщення;

- Визначення точної дислокації точки первинного загоряння;

- Розсилка керуючих повідомлень по системі для включення автоматичних установок пожежогасіння.

Система пожежної сигналізації Може Бути адресному є безадресній. Адресні системи пожежної сигналізації дозволяють більш повно контролювати обладнані приміщення. Спеціальний прилад, вбудований в такі системи, відмінно розрізняє як окремі шлейфи сигналізації, так і локальні пожежні сповіщувачі. Установка адресної пожежної сигналізації дозволяє проводити її настройку на виконання конкретних завдань і гнучко програмуватися завдяки мікропроцесорним пристроям. Пожежна безпека, яка забезпечується безадресними системами, забезпечується за рахунок контролю одного лише стану шлейфу сигналізації в цілому, що не виявляючи локально спрацював сповіщувача. Монтаж пожежної сигналізації такого типу обходиться дешевше установки адресної системи, але і захист виявляється менш надійною і не має зручного функціоналу. Датчики пожежної сигналізації являють собою функціональні сповіщувачі, призначені для спрацьовування на певний подразник.

Що вам потрібно знати перед вибором потрібного датчика для пожежної безпеки?

Слід визначитися з такими критеріями:

1) розташування датчика;

2) провідний або бездротової інтерфейс;

3) площа покриття.

Розташування датчика важливо для адекватного забезпечення пожежної безпеки. Датчики диму, наприклад, будуть ложно спрацьовувати в запорошених і задимлених місцях, а також там, де передбачається періодичне наявність пари або жиру.

Кухня - невдале місце для розташування димового датчика. Краще використовувати датчик тепла, який визначить підвищення температури до критичного рівня. Але його не можна ефективно використовувати, якщо в приміщенні досить висока стеля. Датчик вогню або сповіщувач полум'я зустрічається рідко, але він незамінний для хорошої роботи системи пожежної сигналізації. Спрацьовування датчика полум'я відбувається при зміні інфрачервоної обстановки приміщення і виявлення вогнища загоряння. Тому такий датчик найчастіше першим піднімає пожежну тривогу. Пожежна безпека в складському приміщенні або ангарі найефективніше забезпечується саме такими датчиками. Димові датчики у великих приміщеннях неефективні, тому що дим швидко розсіється через велику площі об'єкта, а датчик тепла зреагує лише при нагріванні самого каркаса споруди, а це відбудеться вже тоді, коли все всередині будови попросту згорить. Будь процедура обслуговування пожежної сигналізації застарілого типу обов'язково перевірить наявність і ефективність роботи встановлених датчиків. Площа покриття датчиком важлива для підбору сповіщувача для приміщення певного розміру. Запитайте у наших фахівців, який датчик підійде саме у вашому випадку. Можливо, практичним і ефективним рішенням для забезпечення пожежної безпеки буде установка не одного, а декількох датчиків за певною геометрії. Питання про бездротовому або дротовому інтерфейсі встає тоді, коли тип датчика і його розташування вже вибрані і постає завдання проведення до нього комунікацій. Обслуговування пожежної сигналізації часом більш зручно проводити, якщо використовувати пожежний сповіщувач з бездротовим інтерфейсом. Однак монтаж пожежної сигналізації з бездротовими датчиками обійдеться дорожче за рахунок складності виробництва їх елементної бази. Грамотний монтаж пожежної сигналізації та підбір потрібних датчиків - непросте завдання.

Сумніваєтеся у вірному виборі сповіщувачів і всієї пожежної сигналізації в цілому?

Наші фахівці завжди дадуть вичерпну грамотну консультацію і допоможуть у вирішенні цього питання. Ми виробляємо не тільки підбір елементів системи, а й проводимо монтаж пожежної сигналізації за всіма правилами. Пропоновані нами системи пожежної безпеки перевіряються в умовах, максимально наближених до реальної обстановки, тому ми гарантуємо надійну роботу всіх елементів пожежних систем. Також при необхідності ми виробляємо обслуговування пожежної сигналізації на вашому об'єкті.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини strahovanie.biz.ua spiksib.ru statuses.su steelnsk.ru sundaynews.info stroydens.ru suzdal-hotels.ru supermuzon.info svitlodar.org.ua tabnos.com