Friday, March 13, 2015

Еволюція цифрових систем безпеки, впровадження IP-камер в системи безпеки

Це дивно розуміти, як швидко розвиваються сучасні технології, адже ще десять, п'ятнадцять років тому фахівці з систем безпеки вперше почули про появу IP або мережевого відеоспостереження. Тоді було дивно усвідомлювати, що будь-яка людина, у якого є комп'ютер, може дивитися живе зображення і отримувати відео з IP-камери в реальному часі, через інтернет з будь-якої точки світу.

Ринок систем безпеки і вся індустрія пережила кардинальні зміни, почалися повсюдні розгортання веб-камер і так званих "няня-камер". Для батьків "няня-камери" встановлені в дитячому садку чи вдома, давали відчуття комфорту і спокою, так як вони могли в будь-який момент подивитися, як їх дитина проводить час, чи все з ним гаразд і як няня виконує свої обов'язки. Для власника бізнесу, який поїхав у відрядження, IP-камера надавала можливість переконатися, що його співробітники перебувають в офісі і зайняті своїми безпосередніми обов'язками. Але в теж час на зорі появи IP-камер, вони були досить дорогим задоволенням і, як правило, встановлювалася тільки одна камера з невеликим дозволом і без можливості запису.

Перенесемося в сьогоднішній день, технології не стоять на місці і ринок IP-відеоспостереження значно розширився. Рішення з IP-камерами пройшли шлях від одиничних камер до масштабних системам IP-відеоспостереження включає в себе сотні і тисячі камер. Вирішення цих камер збільшилася від 0,3 мегапікселів до фантастичних 8-20 мегапіксельних камер. На ринку з'явилися антивандальні вуличні IP-камери , панорамні 360 камери (риб'яче око), PTZ IP-камери, Low Lux і бездротові Wi-Fi камери з вбудованими мікрофоном і динаміками. Програмне забезпечення для обробки відео теж розвивалося разом з розробкою нового обладнання та обросло безліччю додаткових функцій, інтелектуальної обробкою, розпізнаванням осіб, розпізнаванням номерних знаків, детекцией натовпу, підрахунком відвідувачів і безліччю інших. Були розроблені стандарти і протоколи, які стандартизировали галузь і дозволили створювати системи з устаткування різних виробників та інтегрувати в систему відео - сигналізації, системи контролю та обліку робочого часу. Системи контролю доступу , різну автоматику та інше.

Як і будь-яка нова технологія, впровадження IP-відео мало і свої підводні камені, в першу чергу це було обумовлено проблемами з продуктивністю відеосерверов, недостатньою пропускною здатністю каналів передачі даних і недовірою установників, які не вміли працювати з новою технологією. Проте сьогодні більшість цих проблем уже вирішено.

Аналогові камери і аналогове відеоспостереження все ще домінує на ринку з причини своєї дешевизни, однак за розрахунками експертів, уже в 2014 році продажі мережевих IP-камер перевищать по виручці продажу аналогового обладнання, а до 2017 і за кількістю проданих пристроїв, що цілком зрозуміло з огляду на всі переваги цифрового відеоспостереження.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини strahovanie.biz.ua spiksib.ru statuses.su steelnsk.ru sundaynews.info stroydens.ru suzdal-hotels.ru supermuzon.info svitlodar.org.ua tabnos.com